Skyltar och flaggor

Helsingborgs stads skolor följer stadens riktlinjer för skyltar.

Leverantör

Upphandlad leverantör av skyltar <100.000 kronor är 1abdesign ab, 042-450 62 01.

Entréskylt

Skolornas entréskyltar tillverkas i borstad aluminiumkomposit. Storleken är  500x250x3 mm.

Entréskylt förskola

SFF_Entreskylt_Forskola

Entréskylt för avdelning på förskola

SFF_Entreskylt_ForskolaAvd

Entréskylt familjecentral

SFF_Entreskylt_Familjecentral

Större entréskylt

Ibland behöver skolan komplettera med ytterligare en fasadskylt. Om det är en tillbyggnad eller mindre byggnad passar det bra med en större variant av entréskylten. Skylten tillverkas i kantbockad borstad aluminium med utskuren dekor. Monteras på lister mot fasad. Storleken på nedanstående skylt är 1950×800 mm.

Fasadskylt

Skolornas fasadskylt sätts i typsnitt Trajan. Fasadbokstäverna tillverkas en och en i svart aluminium. Om skolans fasad är mörk, använd istället aluminiumfärgade bokstäver. Bokstäverna är plana och stiftade, frästa efter våra original. Bokstäverna lackeras med en etsande grundfärg i svart eller aluminium samt topplack. Finns i två tjocklekar: 2 mm på bokstäver upp till 400 mm texthöjd och 3 mm på bokstäver över 400 mm. På baksidan av bokstäverna sitter svetsade aluminiumstift (M4), för dolt montage.

SFF_Fasadskylt_Grunskola


Stadens logotyp
i färg placeras separat på fasaden och ska vara minst dubbla höjden av fasadskylten.

Orienteringsskylt

SFF_Orienteringsskylt_HSS

Orienteringsskylten målas i en grå färg som matchar entréskyltarna (borstad aluminiumkomposit). Skolans symbol ska vara i färg och ha sällskap av Helsingborgs stads logotyp i vitt eller svart. Om det är svårt att få in Helsingborgs stads logotyp på ett passande sätt kan den ersättas av stadens webb-adress helsingborg.se.

Flagga

Flaggan visar att verksamheten tillhör Helsingborgs stad.

Stadens flagga är vit och har logotypen centrerad i mitten på ytan. Flaggan finns på lager hos Flaggfabriken Kronan, 042-38 80 90.


Vit flagga med original-logotyp.